O-Lib
Onafhankelijk Liberaal

Welkom op de website van Onafhankelijk Liberaal Wijdemeren

Onafhankelijk Liberaal Wijdemeren (O-Lib) is hét onafhankelijke liberale geluid in Wijdemeren. O-Lib is een partij die zich niet blind ideologisch opstelt maar ieder onderwerp langs de meetlat van het liberalisme legt en het zodanig inhoudelijk beoordeelt. Wij zullen elk onderwerp en voorstel aan het bovenstaande toetsen en steeds weer vragen:

  • Is het goed voor onze inwoners
  • Mag het
  • Kan het
  • Kunnen we het betalen

Wij worden geïnspireerd door de overtuiging dat onze inwoners zoveel mogelijk vrijheid moeten hebben en dat overheidsbemoeienis tot het hoogst noodzakelijke beperkt moet blijven.

Wij zijn er voor de inwoners van al onze kernen, groot en klein.

========================================================================================

De verkiezingsuitslag is bekend: O-Lib heeft ruim 400 stemmen mogen krijgen, al onze kiezers dank daarvoor. Het is helaas te weinig voor een zetel in de raad. De bevolking van Wijdemeren heeft het fusiestandpunt van de diverse partijen zwaar laten wegen in haar keuze.

We begrijpen de emotie rondom fusie en ook de reactie van de kiezer. Voor ons is en blijft fusie echter onvermijdelijk. De partijen die daar anders over denken hebben nu de kiezers-opdracht om de zelfstandigheid waar te maken zonder lastenverzwaring. De tijd zal leren of dat vertrouwen terecht is. O-Lib wenst onze gemeente en haar inwoners sterkte in de komende jaren.