O-Lib
Onafhankelijk Liberaal

Over ons

Onafhankelijk Liberaal is in het voorjaar van 2017 opgericht door twee (oud-)leden van de Wijdemeerse VVD die zich niet langer konden verenigen met de vele schandalen binnen de VVD en dan vooral de manier waarop de top van de VVD (Den Haag) hiermee omgaat. Samen met Marilyn vormen Martin en Robby momenteel de fractie O-Lib.

Ons team

Martin Vuijk

Martin Vuijk

Raadslid, Lijsttrekker

Martin woont ruim 30 jaar in Nederhorst den Berg, waarvan 20 jaar in de Horstermeerpolder. Hij is 12 jaar actief betrokken bij de Wijdemeerse politiek, als fractieassistent en als raadslid. Martin verdiept zich vooral in het terrein van Ruimte en Economie, maar ook op het bestuurlijke vlak staat hij zijn mannetje. Verder volgt hij kritisch de grotere regionale samenwerkingsverbanden. Zo heeft hij veel onderzoek gedaan naar Crailo (opvangcentrum en oefencentrum) en de besluitvorming bij regionale uitvoeringsorganen. Op initiatief van Martin is de gemeenteraad overgestapt van milieubelastende papieren raadsstukken naar elektronische informatie-overdracht (iPads). Martin werkt bij een internationaal IT-bedrijf, is getrouwd en heeft 3 zonen. De twee oudsten studeren aan de Universiteit Utrecht, de jongste zit op de middelbare school (Comenius).

Robby Israel

Robby Israel

Raadslid

Robby woont sinds 1987 in Kortenhoef en is de laatste 20 jaar betrokken bij de lokale politiek als voorzitter van de VVD-afdeling, fractieassistent en raadslid. Deels als gevolg van decennia van professionele betrokkenheid met vraagstukken van integriteit, corporate governance en risicobeheersing gaat in de gemeentelijke context zijn speciale aandacht uit naar bestuur, financiën en juridische zaken en hierdoor naar de commissie Bestuur en Middelen. Op dit moment is Robby voorzitter van de commissie Maatschappelijke en Sociale zaken, voorzitter van de Auditcommittee, lid van het Presidium en van de Rekenkamer begeleidingscommissie. Hij is getrouwd met Noga, heeft één zoon en drie kleinkinderen.

Marilyn Newalsing

Marilyn Newalsing

Fractie-assistent

Marilyn woont in Loosdrecht en is fractie-assistent van O-Lib. Ze is erg geïnteresseerd in gemeentelijke politiek, voelt zich zeer betrokken bij de sociaal maatschappelijke zaken in onze regio en doet graag mee aan "handen uit de mouwen" projecten op maatschappelijk vlak. Niet praten, maar doen voor de medemens en de omgeving. Marilyn is arts en heeft een dochter op de basisschool.

De volledige O-Lib lijst is als volgt:

  1. Martin  Vuijk, IT Architect, Nederhorst den Berg
  2. Robby  Israel, Adviseur, Kortenhoef
  3. Marilyn  Newalsing, Arts, Loosdrecht
  4. Tom  v. Oostrum, Ondernemer zorg, Loosdrecht
  5. Wouter  Spaan, Hovenier, Kortenhoef
  6. Maup  Barmentloo, Garagehouder, Nederhorst den Berg
  7. Gerard  Kemp, Ondernemer, Kortenhoef
  8. Jaap  Wertheim, Ondernemer gepens., Kortenhoef
  9. Jan  Dekker, Bestuurder gepens., ’s-Graveland


Stuk voor stuk ervaren, nadenkende vakmensen. Ondernemers, bestuurders. Nuchtere mensen met veel kennis van zaken die goed luisteren en leren. Die besluiten nemen op basis van goede dossierkennis en gewend zijn om zaken tot op de bodem uit te zoeken alvorens te oordelen.